Array

Estetica desavarsita : Integral ceramica realizat prin tehnologie computerizata

Un material cunoscut prea putin , sau chiar deloc .

IPS e.max CAD produs de liderul mondial al materialelor ceramice - Ivoclar Vivadent .

Este o ceramica integrala , realizata prin tehnologia computerizata CAD-CAM , foarte estetica si rezistenta.

Daca ne intoarcem inapoi in timp si vorbim despre lucrarile fixe dentare , primul lucru care ne vine in minte este lucrarea metalo-ceramica , cu toate dezavantajele acesteia (estetica ce lasa de dorit , inflamarea tesutului gingival , cu parti innegrite in zona coletului dintelui )

In mod cert , lucrarea metalo-ceramica a fost , este si va fi in urmatorii ani , cel putin in Romania , cea mai populara restaurare dentara , datorita costurilor scazute de realizare .

Insa pentru cei dintre dumneavoastra care isi doresc o estetica foarte buna si o adaptare perfecta , pastrand in acelasi timp rezistenta in timp a lucrarii , va propun sa discutam despre avantajele acestui material .

Lucrarile metalo-ceramice sunt compuse din doua parti : structura metalica si partea ceramica (realizata prin stratificarea manuala a ceramicii dentare) . Pentru a putea realiza asemanarea cu albul natural al dintilor structura metalica trebuie opacizata (prin aplicarea unui strat de opac ceramic) . Luand in calcul aceste considerente , putem intelege cu usurinta de ce lucrarile metalo-ceramice nu pot reproduce estetica dintilor naturali . Lumina nu poate patrunde prin structura metalica , iar dintele reprodus prin aceasta metoda difera mult de dintii naturali , care au translucenta foarte ridicata .

Mai simplu spus , translucenta este unul dintre principalele considerente cand vorbim despre estetica unei restaurari dentare .

Asa cum reiese din denumirea materialului, IPS e.max CAD este un bloc compus in totalitate din ceramica . (Disilicat de Litiu)

Fiind realizate prin tehnologia CAD-CAM , coroanele realizate din acest material au o rezistenta marita fata de ceramica integral realizata prin tehnologia presarii .

Practic, blocurile de ceramica Ivoclar e.max sunt fabricate sub parametrii controlati in fabrici specialzate , urmand a fi frezate si individualizate in laborator , prin sistemul CAD-CAM ,iar in acest fel rezistenta materialului se pastreaza ; Ceramica presata de cealalta parte este realizata artizanal in laborator , prin metoda presarii (topirea ceramicii si injectarea acesteia in tipare) , iar calitatile acesteia finale depind foarte mult de corectitudinea cu care etapele sunt respectate .

Chiar si prin respectarea proceselor de fabricare , ceramica presata este de pana la 3-5 ori mai putin rezistenta decat ceramica frezata .

In concluzie , putem spune ca acest material este cu siguranta cea mai buna alegere pentru realizarea lucrarilor dentare unde estetica primeaza . 

Lasa un mesaj

Tag-uri

Top